Morgen gaan we Buenos Aires alweer verlaten en zetten we per boot koers naar Uruguay. In totaal hebben we ruim anderhalve week hier gezeten dus tijd voor update van onze belevenissen in deze bruisende stad!

Blog Image

De eerste kennismaking met Buenos Aires was vooral een erg koude aangezien niet het verwachte voorjaarszonnetje scheen wat we dachten aan te treffen, maar het een kille “Hollandsche” 10 graden was (en kouder…). Gelukkig was deze kou maar van korte duur, werd het vanaf maandag warmer en deed het voorjaar dan toch zijn intrede.

Afgelopen week hebben we ons werkritme nog even kunnen voortzetten: ´s ochtends vroeg uit de veren voor onze Spaanse les, maar de middag was relaxter en hadden we “vrij” smiley dus alle tijd om de vele barrios (wijken) van Buenos Aires te ontdekken of om gewoon van de zon te genieten in het park (sorry werkend NL).

Blog Image

Ons hostel ligt in de barrio San Telmo: een gezellige kleine wijk met veel antiekwinkeltjes, restaurantjes en cafe´s. Leuke plek waar we bijna een week hebben gezeten. Ook de place to be voor een avond met authentieke tango show! Op zondag trekt heel Buenos Aires naar San Telmo voor straattheater, straattango en een markt waar van alles en niks te koop wordt aangeboden. Erg leuk! Voetbalstadion Bombonera ligt bovendien om de hoek. Ideaal dachten we… alleen waren de kaartjes voor Boca Juniors – Independiente uitverkocht smiley.

Vandaag hebben we “Buenos Aires Buiten” verkend en zijn we per trein naar Tigre gegaan waar rijke porteños in de rivierdelta een buitenverblijf hebben. Per boot zijn we door de delta gecrossed en hebben we 1 van de eilandjes verkend (jammer alleen van alle loslopende perros…).

Klik hier voor meer foto´s.

Morgen op naar Colonia del Sacremento, Uruguay!