Op de dag van de lente (hier is het nu “officieel” voorjaar) kwamen we ´s morgens aan in Sierra de la Ventana. In onze gids stond al dat hier weinig buitenlandse toeristen komen en dat bleek ook, want in heel Sierra de la Ventana was er geen een te zien; des te meer Argentijnen die de Dia de la Primavera kwamen vieren met grote hoeveelheden asado en cerveza.

Blog Image

Bij aankomst op het busstation was er grote paniek: Sara had haar slaapzak in de bus laten liggen! En ga dan maar eens op basis van 1 week spaans bij verschillende instanties achterhalen of die gevonden is…
Helaas. We vergeten in ieder geval nooit meer het woord bolso de dormir.

Sierra de la Ventana is een erg rustig dorpje in het binnenland van Argentinie en is een geliefde vakantieplaats voor Argentijnen. Het dorpje stelt verder weinig voor, maar het was heerlijk weer dus voor ons gevoel was het ook echt voorjaar! Bovendien ligt er een mooi natuurgebied (Parque Provincial Ernesto Tornquist voor de liefhebber) in de buurt waar we op maandag een flinke wandeltoch hebben gemaakt.

Blog Image

Klik hier voor meer foto´s van Sierra de la Ventana.

Na 2 dagen Sierra de la Ventana was het weer genoeg geweest en waren we het zat om de enige buitenlander te zijn. We zijn op de bus gestapt naar Puerto Madryn, het begin van Patagonia.