Gisterochtend kwamen we aan in Esquel, een rustig plaatsje tegen de grens met Chili. Voorafgegaan door een typische busreis in Argentinie:

Omdat je een afstand van 660 km overbrugd door eindeloze vlakten steppe (pampa´s) denk je de nachtbus te nemen zodat je slaapt en tijd wint. Om 21.00 vetrek je. Om 22. 00 stapt er een dronken *figuur in die vervolgens ruim 6 uur in je oor tettert (tegen zichzelf uiteraard..). Om 23.30 gaat het licht uit. Relaxed denk je, slapen. Om 23.31 gaat de film aan. Actiefilm uiteraard, met het geluid op 10 en een spaans nagesynchroniseerde Bond. Yesss!

Sara vond het natuurlijk weer te koud in de bus. En aangezien de eerste slaapzak al in Bahia Blanca was achtergelaten, lag de nieuwe deze keer veilig in het ruim. ¿Pocito mas calor, por favor? Vervolgens werd het snikheet en ritste edwin bijna zijn pijpen van z´n broek vanwege deze tropische temperatuur.

02.00: Na een fijne martelscene is de film afgelopen. En gaat de verwarming uit… Lekker slapen bij 5 graden.

06.00: aankomst in Esquel waar het vriest. Lekker wakker worden!!