Na Sierra de la Ventana kwamen we vorige week dinsdag aan in Puerto Madryn. We verwachten een ijzige wind aan te treffen aangezien we al flink zuidwaarts waren, maar toen we uit onze “comfortabele” bus stapten bleek het heerlijk weer te zijn en na een hele zoektocht vonden we een hostel met een tuin! Lange broek uit dus en korte broek aan! Puerto Madryn ligt aan zee, maar helaas niet zoals in Den Haag overladen met strandtenten, dus dan maar een biertje op straat (hier geen alcoholverbod zoals in Scheveningen…) Blog Image

De volgende dag zijn we erg actief bezig geweest door twee mountainbikes te huren en per fiets naar Playa Doradilla, 20 kilometer verderop, te fietsen om walvissen van dichtbij te zien want daar staat Puerto Madryn om bekend. Op een bepaald moment hoorden we een spuitend geluid en hoorden we klappen op het water en toen we daarna met de fiets aan de hand richting de zee gingen, konden we een heleboel walvissen zien liggen. Was echt heel bijzonder om te zien want er waren niet heel veel mensen en die enorme walvissen zwommen recht voor ons! Soms kwamen ze even uit het water om naar beneden te duiken waarbij ze met hun staart uit het water kwamen of om water te spuiten. Heel bijzonder om dit van zo dichtbij mee te maken!

Blog Image

We hebben vanuit Puerto Madryn ook nog een tocht gemaakt naar Peninsula Valdes, een schiereiland in de buurt. Onze gids was nogal enthousiast en zat de hele reis op het puntje van z´n stoel om voor ons allerlei bijzondere dieren te spotten. Erg gaaf! Ook hebben we een pinguin kolonie bezocht en zagen we hele hordes zeeleeuwen en elephant seals.

Afsluitend hebben we een boottocht gemaakt om van dichtbij walvissen te zien. In het begin kregen we flashbacks naar onze Cruz del Condor tour van vorig jaar (waar ons condors waren beloofd, maar waar we alles behalve zagen…). Maar dit was wel echt gaaf!! Vlak voor ons sprongen walvissen en je kon ze soms bijna aanraken (niet aan te raden overigens…). Klik hier voor meer foto´s.