Bij vertrek uit Esquel blijkt dat het echt laagseizoen is in deze streek, want er is nog geen busverbinding naar het zuiden langs deze westkant van Argentinie. Un problemo dus! Enige mogelijkheid is langs het oosten te reizen en dat betekent veeele uren in de bus…

Na een tussenstop in het schitterende Rio Gallegos (not!) dan ook echt naar het zuiden en hebben we de bus genomen naar de meest zuidelijke stad op aarde: Ushuaia in Tierra del Fuego (Vuurland). Ushuaia zou zo kunnen doorgaan voor een Oostenrijks skidorpje, maar dan zonder apres ski en irritante Hollanders smiley

Blog Image

Het is wel echt bijzonder hier te zijn! Het enige wat hieronder ligt is Antartica. En dat is in het klimaat en de natuur terug te zien. IJzige winden die over het Beagle Channel waaien, winterse sneeuwbuien in wat men hier lente noemt, maar prachtige natuur. Gisteren hebben we al deze elementen getrotseerd en hebben we een dag in het Parque Nacional Tierra del Fuego gewandeld. Koud en nat, maar wel heel indrukwekkend! Toen we na een paar uur lopen het echt koud hadden, kwamen we op het juiste moment toevallig onze chauffeur tegen en mochten we zijn warme busje in. Heerlijk!

Blog Image

We hadden gelezen over een boottocht die je kan maken over de Beagle Channel, over de prachtige uitzichten vanaf de boot op Ushuaia en de bergen en veel dieren in zee die je onderweg zou kunnen zien. Leek ons erg gaaf! Alleen merk je dan hoe onvoorspelbaar het weer hier kan zijn, want de boten bleven alle dagen dat wij hier waren aan wal… Helaas!

Morgen vertrekken we alweer. Naar Chileens grondgebied nu… Klik hier voor meer mooie plaatjes van Ushuaia en Tierra del Fuego.