In Puerto Natales vonden we het tijd worden voor wat actie en besloten we om een meerdaagse trektocht te maken in het nabijgelegen Parque Nacional Torres del Paine. Je kunt in dit immense park veel verschillende tochten maken en trekken van refugio (luxe trekkershut) naar refugio. Wij kozen voor back to basic: kamperen dus!

Bij ons hostel (dat trouwens werd gerund door iemand die verdacht veel op Onslow uit Keeping up Appearances leek…) huurden we een tent, matjes en kooktools, dus vamos!

Nadat we met de bus aankwamen, kregen we meteen een flinke klim voor de kiezen. Gelukkig hoefden we niet met volledige bepakking te lopen want de tent hadden we aan de voet van de berg opgezet (voor de kenners: we liepen “de W”). Een behoorlijk zware tocht, maar boven aangekomen werden we beloond met een vrij uitzicht op de befaamde Torres. Werkelijk prachtig! Superindrukwekkend om er zo dichtbij te staan en dan zo´n goed zicht erop te hebben! Voldoening genoeg om de 4 uur durende afdaling naar ons kampement te voltooien..

Blog Image

De tweede dag liepen we met volle bepakking een route langs gigantische meren met prachtige uitzichten. Weer een heel ander landschap dan de eerste dag! Wat een ervaring om dan om een uurtje of zes ´s avonds ergens je tent op te zetten, water te tappen uit de rivier en je maaltje te koken te midden van een enorm berglandschap. Echt heel bijzonder!

Blog ImageOndanks een frisse ochtendwasbeurt in de rivier was dag drie de gevreesde derde skidag: spierpijn en pap in de benen. Jammer alleen dat het zwaarste stuk juist die dag was. Een onthutsende top beklimmen boven de boomgrens en in de sneeuw. Minder…
Op de weg terug de tent weer opgepikt, om vervolgens nog vrolijk drie uur door te lopen naar het kampement voor nacht drie.

De vierde en laatste dag was een ´walk in the park´met “maar” drie uur lopen.. om het af te leren zeg maar. Glaciar Grey was het laatste moois wat we mochten aanschouwen in Torres del Paine. Klik hier voor een sfeerimpressie.

Echt een geweldige ervaring om vier dagen midden in de prachtige natuur te zijn! Daarna terug naar Onslow waar een bed zelden zo lekker heeft geslapen!