Op 3,5 uur rijden van El Calafate ligt El Chaltén, een klein dorpje dat vroeger diende als basis voor bekende expedities van klimmers in het Paque Nacional Los Glaciares. De laatste jaren is het bekender geworden bij het “gewone” wandelpubliek, aangetrokken door de prachtige trekkings die in dit gebied zijn uitgezet.

Voordat we El Chaltén in mochten, maakten we een stop bij de Guardaparque van Los Glaciares waar we een streng verhaal te horen kregen over wat we wel en niet mochten in het park. Wel terecht want dit schitterende natuurgebied is in het verleden vaak het slachtoffer geworden van bosbranden, veroorzaakt door onachtzame rokende toeristen. Tot onze verbazing was El Chaltén echt nog kleinschalig en was de toegang tot het park gratis. Benieuwd of dit over 20 jaar nog zo is…

Bij aankomst bleken de trekkings vooral dagtochten te zijn. Relaxed, aangezien hier in de lente continu een enorme wind door het landschap jaagt en de nachten koud zijn verkozen we een warm hostel deze keer boven de tent. We hebben drie mooie tochten gemaakt en het weer was prachtig (dat betekent: helder smiley).

Blog Image

Klik hier voor meer foto´s.

Na 7 dagen lopen in 9 dagen tijd verdienen de beentjes wel een beetje rust! Op dit moment wachten we in El Calafate op onze busverbinding naar Bariloche, en dan laten we Patagonie alweer achter ons. Het heeft een geweldige indruk op ons gemaakt. Dit zullen we met een biertje in Bariloche eens even rustig laten bezinken..!