Pucón is een dorpje middenin een vulkanisch natuurgebied. Het ligt aan een mooi langgerekt meer en aan de voet van de Villarrica vulkaan. En dat schouwspel trekt toeristen. In de Chileense zomermaanden (jan-febr) kun je hier blijkbaar over de hoofden lopen, dus wij waren nog maar eens blij met het voorseizoen waarin we nu reizen.

De Villarrica vulkaan is actief, en dat werd ons vrij gauw duidelijk: nauwelijks aangekomen in ons hostel en net aan de kook, sprint de gastvrouw opeens de keuken binnen en trekt ons mee naar buiten: An eruption! Nou dat bleek wat overdreven, maar vanuit de tuin zagen we tegen een hemel roodgekleurd door de zonsondergang de helderwit besneeuwde vulkaan pluimen zwarte rook uitspuwen. Wat een prachtig plaatje!!

Blog Image

De vulkaan kun je beklimmen en dat leek ons een gave uitdaging. Maar omdat het hiervoor de volgende dag slecht weer was, hebben we eerst een middagje heerlijk geluierd in een van de vele thermen in deze omgeving. Lekker badderen in vulkanisch verwarmde bubbelbaden.. need to say more?

Gisteren was het dan zover: in full equipment (dat betekent van skipak tot pikhouweel) gingen we met een groep vanuit het hostel de vulkaan op. En ondanks onze meters in Torres del Paine: dit was zwaar! Maar vijf uur ploeterend door de sneeuw later stonden we dan toch mooi de krater in te loeren!!

En ondanks de stank (sulfaat) was het uitzicht vanaf die hoogte geweldig. De weg naar beneden ging stukken sneller aangezien we allemaal een stuk zeil omgebonden kregen en zo naar beneden konden sleeën. Sneeuwpret alom!!

Blog Image En ja hoor, we hebben hier weer meer mooie plaatjes.