In Pucón besloten we de reis naar Santiago in delen te doen. We bezochten eerst een prachtige waterval Salto del Laja en daarna twee dorpjes (Chillán en Curicó) in de Central Valley. De meeste bussen crossen dit soort dorpen voorbij op weg naar de hoofdstad, maar wij vonden ze zeker de moeite waard. Prachtige groene pleinen en een lekker zonnetje… maar niet zo´n aardige Chilenen dus we trokken vrij gauw weer door naar Santiago.

Blog Image

Na een goede truc van wat “waar”zegsters op straat en een paar peso voor de pickpockets in de metro, realiseerden we ons: we zijn weer in de grote stad! Desondanks vonden we Santiago heel relaxed. Het kwik liep aardig op, en in die 28C vonden we een hostel met grote tuin en zwembad (!). We hadden weinig moeite ons ritme wat aan Chileens tempo aan te passen. Dat betekende in dit geval op het heetst van de dag een beetje luieren in de tuin en in de namiddag erop uit om de stad te bekijken. Er is een hoop moois aan gebouwen te zien en vanaf Cerro San Cristobal (fijn met een liftje) krijg je een prachtig beeld hoe enorm groot de stad eigenlijk is. Iets wat we ons bij aankomst helemaal niet realiseerden.

De laatste avond ontmoetten we een leuk stel uit Rrrrotterdam. Erg mee gelachen en een goed avondje mee doorgetrokken/-gedronken. Toen in de kiet van het hostel een boeiende discussie ontstond met het tiener-Aussie-backpackvolk over onze muziekkeuze op de Ipod (en het was niet eens Hazes!) vonden de vrouwen het wel weer mooi geweest smiley

Met een klein beetje gezonde koppijn (hier in Chili hebben ze duidelijk nog nooit gehoord van het reinheitsgebot) stonden we 4 uurtjes later alweer op voor de bus naar Valparaiso.

Klik hier voor wat foto´s van de Central Valley en hier voor Santiago.