Het stadje Puerto Iguazú ligt in het aller noordoostelijke puntje van Argentinie, tegen de grens van Paraguay en aan de rivier Iguazú die het land van Brazilie scheidt. Hier vlakbij ligt Argentinie’s grootste toerische trekpleister Iguazú Falls.

Blog Image

Dit enorme spektakel is moeilijk in woorden uit te drukken, dus kijk hier of hier maar eens voor een filmpje of hier voor wat foto’s.

Aangezien we het in San Ignacio nog niet warm genoeg hadden, liep het kwik in Iguazú op tot 40 graden.. Geen weer voor een blanke!! Na een dag op Argentijns grondgebied in het nationaal park te hebben doorgebracht, was het tijd voor de Braziliaanse kant van het verhaal. Want uiteraard hebben zij ervoor gezorgd dat je dit natuurwonder ook vanaf hun zijde van de Rio Iguazú kunt ervaren (en uiteraard claimen ze dat de helft van hen is…). Die dag was het werkelijk snikheet. En hoewel we volgens tropenrooster vroeg waren vertrokken, kon je nog geen 10 meter lopen zonder totaal doorweekt te zijn (en dat kwam niet door een waterval smiley). Het park aan Braziliaanse zijde is niet heel groot, maar wel gaaf hoe je af en toe opgeschrikt wordt als enorme leguanen opeens je pad kruisen…

Blog ImageDikke wolken pakten samen en de hemel begon al aardig donker te worden. Tegen de tijd dat we terug waren in Puerto Iguazú barstte het geweld los: onze eerste tropische storm!!