Omdat we vorig jaar Zuid Peru al hebben gezien, besluiten we in één keer door te knallen vanuit Tacna naar hoofdstad Lima. 18 uur in de bus: pff, we hebben er al zin in. Maar Cruz del Sur heeft het prima voor elkaar: het is een luxe bus met ruime zitplaatsen. We krijgen ´s avonds prima pollo con arroz en Edwin kan z´n geluk niet op.. er is weer Inca Kola! Mierzoete bubblegum prik. Jammie, lekker voor het slapen gaan. smiley

Vele uren slaap, een gehusselde buik en stramme benen later rijden we Lima binnen. Bekend terrein! We drinken koffie op precies dezelfde plaats als vorig jaar. Best grappig om hier zo´n anderhalf jaar na dato weer te zijn. En na de Argentijnse en Chileense prijzen smaakt het nu nog beter!

We gaan op zoek naar een hostelletje in Miraflores, een wijk die we nog niet kennen. Accomodatie te over! We belanden in een op het eerste gezicht aardig minihostel. Ach ja, een kamer zonder ramen.. we doen het ervoor. De locatie is goed en we zijn vooral bekaf. Maar dan, tegen de tijd dat we ´s avonds uitgeput in bed liggen, beginnen de beats.. Boven ons blijkt zich de bar te bevinden. Plus een groep tieners met grote behoefte aan drank en bonkmuziek. Grr.. Als we de volgende ochtend opstaan, spotten we pas de stickers die overal in het hostel aangeplakt zijn met Hebreeuwse spreuken en webadressen. Aha! We zitten weer helemaal verkeerd! Dit is duidelijk weer zo´n meetingpoint voor Israelische macho´s die niet zitten te wachten op andere nationaliteiten. Ach ja, laat dat nou net ook andersom zijn.. We verkassen naar een nieuwe toko waar we voor minder soles een enorme kamer krijgen met dito bed. Prima deal! We krijgen zelfs een ontbijtje aangeboden van de señora. ¡Que bueno! Gretig zetten we ons mes in het verse brood maar… holle broodjes! Jawel, we zijn echt weer in Peru!

We blijven een paar dagen in Miraflores en verbazen ons over het leven in deze wijk. Hier wonen duidelijk de rijken: Peruaanse zakenlui, expats en toeristen. Op iedere hoek van de straat zien we politie, die je het gevoel geeft veilig te zijn. Maar ja, het blijft toch Lima en we kennen de andere wijken waaronder het centrum van vorig jaar..
We doen boodschappen in een 24 hrs supermarkt en kijken onze ogen uit bij de traiteurafdeling. AH XL is er niets bij! Het stikt hier van de barretjes en restaurantjes. Er is zelfs een hele straat voor gereserveerd. Maar lekker slenterend op zoek gaan naar een leuk tentje is er niet bij; tientallen proppers proberen ons tegelijk naar binnen te hengelen met special discounts. Edwin past zijn kunstjes nog een keer toe en we belanden met een gratis fles wijn achter een enorme family size pizza. Dat dan weer wel! smiley

Na een paar dagen in deze luxe wijk wordt het tijd om het echte Peru te gaan verkennen. We vertrekken noordwaarts, op naar Huaraz!
Voor een zeer kleine weergave van Miraflores klik hier.