We reizen door naar wat gezegd Colombiaans grootste toeristische trekpleister is: El Catedral de Sal. Binnen in een zoutmijn is een enorme kathedraal gebouwd, van… jawel: zout. (foto’s: let op, deze rapportage bevat sterk christelijke elementen). Uit de mijn kan nog tot eind deze eeuw zout gewonnen worden, maar waarschijnlijk is toeristen een rondleiding geven betere business. Erg apart om dit kunstwerk te zien, maar om dit nou te bestempelen als grootste trekpleister ooit… Daar hebben ze hier sowieso wel een handje van, zo claimt Colombia de grootste canyon van de wereld te hebben (hoe meet je zoiets?!), de langste aan een stuk doorgaande kabelbaan, …

Vanuit Zipaquira reizen we dezelfde dag nog door naar Villa de Leiva. Dit slapend rustige dorpje met het grootste plein van Zuid Amerika (daar heb je het weer!) is echt een plaatje. Het is heerlijk lenteweer en met een zonnetje en een drankje genieten we van dit rustgevende dorpje. (foto’s)

Dan krijgen we ’s avonds per mail een bericht met het fantastische nieuws dat we ons ook aan Kellendonk zijde oom en tante mogen noemen: Gijs en Maaike hebben een prachtige kleine dame gekregen: Floor! Voor ons zal ze altijd een beetje verbonden zijn aan deze mooie plek…