Met dat goede weer waar we in Volcán op hoopten kwam het wel goed, want wat is het gruwelijk heet op de eerste bestemming in Costa Rica: Peninsula de Osa. Dit schiereiland net over de grens met Panama herbergt een prachtig en nog relatief ongerept nationaal park. Deze ongereptheid blijkt al helemaal als we de middag uitzoeken hoe we in het park moeten komen, want er blijkt 1 goede mogelijkheid te zijn om 6 uur ´s ochtends… Auw!

De bus is niet meer dan een vrachtauto waarin wat banken zijn geklusd om zoveel mogelijk toeristen en werkmannen te vervoeren die allemaal richting park moeten. Niet echt comfortabel, maar hé: 2 uur hobbellen later zijn we er. Het toeganspad naar het park loopt over het strand. Als we na een uurtje in de volle zon lopen bij de guardaparque aankomen zijn we blij dat we ons bezoek maar beperken to 1 dagje en niet 3 dagen zoals we in een vlaag van verstandsverbijstering bijna hadden besloten… Niet met deze temperaturen!
Het park is echt prachtig! We lopen door de jungle en zien prachtige dieren, planten en bomen. Van dichtbij zien we veel aapjes die recht voor ons van boom naar boom springen. Ook zien we een hele wasbeertjes familie het pad oversteken en vliegen er regelmatig prachtige papegaaien en andere tropische vogels over. Kijk hier maar eens wat we allemaal hebben gezien.