Flores is een mooi klein dorpje gebouwd op een eilandje in het Petén Itzá meer. Het is met een smalle weg verbonden met het vaste land. Het wemelt er van de barretjes en restaurantjes die prachtig uitzicht hebben over het meer. Met een rumcola en een relaxed merengue muziekje op de achtergrond, genieten we ´s avonds van dit leuke sfeertje. En even een rectificatie op onze blog Met stip op de laatste plaats, want eerlijk is eerlijk: de Guatemalteken hier in het noorden zijn een stuk sympatieker!

Alle tips om de volgende ochtend heel vroeg te vertrekken naar de Maya site Tikal, slaan we in de wind. Na nachten van slecht slapen hebben we niet echt zin in een busje die om 4.30u (!!) voor de deur staat. We slapen lekker uit en vertrekken op ons gemakje rond een uurtje of 9.00u. Tikal is best een grote site in een mooi regenwoud. Het valt wel mee met de hitte en ook die hele hordes toeristen die hier zouden moeten zijn als je zo “laat” vertrekt, blijken onzin te zijn. We zien zelfs nog aapjes en prachtige vogels in de bomen. De details van de opgravingen waren mooier in Copán, met al haar goedbewaarde stelae, maar de omvang van de enorme tempels en van de site an sich is erg indrukwekkend (foto´s).

Zoekend naar een goede manier om naar Belize door te reizen, lopen we toch even binnen bij één van de tourbureautjes die een shuttle-service aanbiedt. Blijkbaar zit het busje voor de volgende ochtend nog lang niet vol want zelfs zonder al te veel onderhandelen mogen we voor de halve prijs mee. Tja, das wel heel verleidelijk…

En zo zitten we de dag erna met een stuk of 15 backpackers in een airco-busje om te vertrekken naar Belize. Niet erg avontuurlijk… maar wel lekker gemakkelijk!!