In Riobamba gaan we op zoek naar hostel Oasis en de naam is wel heel treffend: we hebben voor niet veel geld een luxe cabaña voorzien van alle gemakken. ¡Que barbaro! Naast ons zit een Zwitsers stel waarvan de mannelijke helft lijdt aan spraakziekte. Hij praat de oren van ons hoofd! Zij zijn al in Colombia geweest dus we krijgen prima actuele, eerstehands info maar dat kost wel een paar uur. Zucht… Ook worden we gedwongen om naar de foto´s uit Colombia te kijken, maar dat slaan we na een tijdje vriendelijk af omdat we het allemaal liever zelf met eigen ogen zien. Hij blijkt een dik blok Zwitsers holz voor zijn hoofd te hebben, want de volgende dag probeert hij opnieuw een slide show over Colombia te starten. Na een duidelijk “nein danke!” snapt hij het en gaat de laptop dicht. Gelukkig!

In Riobamba is op zaterdag de grote markt die een aantrekkingskracht op de hele regio heeft. Wij kijken onze ogen uit vooral over de enorme bergen groente en fruit die worden aangeboden!

Het klapstuk vindt de dag erna plaats wanneer we een mountainbike tocht maken. Downhill blijkt geen understatement te zijn, want we starten in de sneeuw op 4.800 meter hoogte. Na een korte wandeling naar 5.000 meter knallen we de berg af om een hoogteverschil van 2.000 meter te overbruggen. De tocht is erg spectaculair! (foto´s hier)

Vanuit Riobamba gaan we naar Baños, een dorpje dat is volgebouwd met hotels en restaurants, maar is gelegen in een schitterende omgeving. Baños ligt midden in een gebied met actieve vulkanen en is vorig jaar januari nog ontruimd geweest vanwege een dreigende eruptie. Nu is de aarde rustig en we hebben de bergen in de omgeving beklommen (foto´s).